Πανιώνιος - Ολυμπιακός 1-2 (βίντεο)


Νικηφόρα έκλεισε τη χρονιά ο Ολυμπιακός, που νίκησε στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο με 2-1 (30΄ αυτ. Σπυρόπουλος, 82΄ Τζιμπούρ - 25΄ Αραβίδης), στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν τη συνάντηση με 10 ποδοσφαιριστές, λόγω της αποβολής του Κουλουχέρη στο 84΄.

Αφού ένα επικίνδυνο σουτ του Αραβίδη πέρασε μόλις άουτ στο 3ο λεπτό, ο Ολυμπιακός επέβαλε το ρυθμό του και περιόρισε τους «κυανέρυθρους», αλλά δεν είχε ευκαιρίες καθώς οι γηπεδούχοι αμύνονταν σωστά. Στο 25΄ μάλιστα ο Πανιώνιος προηγήθηκε με ωραίο γκολ του Αραβίδη, που «χόρεψε» τον Κοντρέρας και νίκησε τον Κάρολ. Στο 30΄, όμως, και σε μακρινό σουτ του Μασάντο η μπάλα ξεγέλασε τον Σπυρόπουλο που την έστειλε, άθελά του, στα δίχτυα του Περιστερίδη.

Ο Ζαρντίμ πέρασε τον Μήτρογλου στη θέση του Γκρέκο στο ξεκίνημα της επανάληψης και ο «Γερμανός» έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του. Στο 53΄ ο Περιστερίδης απέκρουσε το σουτ του Αμπντούν και στη συνέχεια ο Μήτρογλου σούταρε, αλλά η μπάλα από το πόδι του Τζιμπούρ κατέληξε στο δοκάρι των γηπεδούχων. Η «γκίνια» του διεθνούς επιθετικού συνεχίστηκε στο 61΄, όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Περιστερίδη και στο 74΄, όταν η κεφαλιά του έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 82΄ η υπεροχή των φιλοξενούμενων τελεσφόρησε: ο Ιμπαγάσα σέντραρε από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, ο Μήτρογλου έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Τζιμπούρ την προώθησε στην άδεια εστία, χαρίζοντας τη δωδέκατη νίκη στην ομάδα του με το δωδέκατο εφετινό τέρμα του στο πρωτάθλημα.



atithaso.blogspot.gr/
Share on Google Plus