Τα παιδικά καλλυντικά που κυκλοφορούν στην αγορά είναι απαραίτητα για το παιδικό δέρμα;

Βρέφη (ακόμα και πρόωρα) και μικρά παιδιά επισημαίνει η επίκουρη καθηγήτρια Δερματολογίας κ. Καίτη Μουλοπούλου-Καρακίτσου, λούζονται καθημερινά με ποικίλα σαμπουάν και έρχονται σε επαφή με διάφορες υδατικές κρέμες (που περιέχουν από 18 έως 48 χημικά συστατικά) και άλλες κρέμες κάθε είδους (λ.χ. «αντιφλογιστικές»), ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά άνω των 12-23 χρόνων χρησιμοποιούν ακόμα και μέικαπ, αρώματα κ.ά.

Οι σειρές καλλυντικών για μωρά ή παιδιά με φυσιολογικό δέρμα δεν είναι απαραίτητες, εκτός από τα σαπούνια, τα σαμπουάν και τα αντηλιακά.

Η καθημερινή φροντίδα του βρεφικού και παιδικού δέρματος πρέπει να περιλαμβάνει μόνο προϊόντα υγιεινής, όπως σαπούνι από λιπίδια σε ουδέτερη βάση και σε μορφή στερεή ή υγρή για το καθημερινό μπάνιο σε θερμοκρασία 37 βαθμών Κελσίου (με καλό ξέβγαλμα και διακεκομμένο σκούπισμα) και πολύ ήπια και διαυγή σαμπουάν που δεν ερεθίζουν τα μάτια. Στα μεγαλύτερα παιδιά, το πιο χρήσιμο καλλυντικό είναι το αντηλιακό. Στα παιδιά με ευαίσθητο δέρμα προτιμώνταιαντηλιακά με φυσικά φίλτρα.

Δεν δικαιολογούνται κολόνιες, αρώματα ή αλκοολούχες λοσιόν στα παιδιά, ούτε υδατικές κρέμες στο πολύ καλά υδατωμένο από τη φύση του δέρμα του μωρού ή του παιδιού.

Επιπλέον, οι γονείς των πολύ μικρών παιδιών πρέπει να τα προφυλάσσουν από την εύκολη πρόσβαση στα καλλυντικά, γιατί τα ατυχήματα από τα προϊόντα αυτά είναι συχνά (π.χ., τα παιδιά μπορεί εύκολα να καταπιούν τη λοσιόν της μητέρας τους ή να εισπνεύσουν την πούδρα).

Πηγή

Via

...www.SPORstories.eu ...



SPORTS NEWS LIVE BET GAMES SCORES stoixhma olimpiakos- pao nea panathinaikos ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΟΚ ΑΕΚ ΑΣΤΕΙΑ VIDEO LIVESCORES POKER KAZINO YGEIA ANEKDOTA LIVE STREAM TV
Share on Google Plus