Μια πανεύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο.
Τρυφερές χοιρινές μπουκίτσες με μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα. Συνοδέψτε με πιλάφι ή πουρέ και απολαύστε ένα υπέροχο γεύμα. Υλικά
1/2 κιλό χοιρινό [από ώμο] κομμένο σε κυβάκια-μπουκίτσες 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρή σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη ή 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο 220 γρ. λευκά φρέσκα σε φέτες 1/2 φλ. ζωμό κότας ζεστός 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 1 κ.γ. κορν φλάουερ 1 κ.γ. μουστάρδα [προαιρετικά] 2 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί αλάτι πιπέρι Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 1/2 λ. Προσθέτετε τις χοιρινές μπουκίτσες και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει το κρέας απ” όλες τις πλευρές. 2. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία, προσθέτετε το σκόρδο και το 1/2 φλ. ζεστό ζωμό, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε για 20-25 λ μέχρι να γίνει τρυφερό το κρέας. Προσθέτετε τα μανιτάρια, ανακατεύετε, σκεπάζετε το τηγάνι και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο μέχρι να μαλακώσουν και τα μανιτάρια. 3. Ανακατεύετε καλά τη κρέμα γάλακτος, το κρασί, τη μουστάρδα και το κορν φλάουερ. Αλατοπιπερώνετε το φαγητό, προσθέτετε το μείγμα κρέμας γάλακτος, ανακατεύετε να πάει παντού και συνεχίζετε μέχρι να πάρει βράση η σάλτσα. [Αν έχουν μείνει πολλά υγρά στη σάλτσα διαλύστε λίγο ακόμα κορν φλάουερ σε 4-5 κ.σ. νερό και το ρίχνετε στο φαγητό].
4. Σερβίρετε με ρύζι πιλάφι ή πουρέ.
sintayes
Via
Τρυφερές χοιρινές μπουκίτσες με μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα. Συνοδέψτε με πιλάφι ή πουρέ και απολαύστε ένα υπέροχο γεύμα. Υλικά
1/2 κιλό χοιρινό [από ώμο] κομμένο σε κυβάκια-μπουκίτσες 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρή σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη ή 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο 220 γρ. λευκά φρέσκα σε φέτες 1/2 φλ. ζωμό κότας ζεστός 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 1 κ.γ. κορν φλάουερ 1 κ.γ. μουστάρδα [προαιρετικά] 2 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί αλάτι πιπέρι Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 1/2 λ. Προσθέτετε τις χοιρινές μπουκίτσες και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει το κρέας απ” όλες τις πλευρές. 2. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία, προσθέτετε το σκόρδο και το 1/2 φλ. ζεστό ζωμό, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε για 20-25 λ μέχρι να γίνει τρυφερό το κρέας. Προσθέτετε τα μανιτάρια, ανακατεύετε, σκεπάζετε το τηγάνι και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο μέχρι να μαλακώσουν και τα μανιτάρια. 3. Ανακατεύετε καλά τη κρέμα γάλακτος, το κρασί, τη μουστάρδα και το κορν φλάουερ. Αλατοπιπερώνετε το φαγητό, προσθέτετε το μείγμα κρέμας γάλακτος, ανακατεύετε να πάει παντού και συνεχίζετε μέχρι να πάρει βράση η σάλτσα. [Αν έχουν μείνει πολλά υγρά στη σάλτσα διαλύστε λίγο ακόμα κορν φλάουερ σε 4-5 κ.σ. νερό και το ρίχνετε στο φαγητό].
4. Σερβίρετε με ρύζι πιλάφι ή πουρέ.
sintayes
Via
www.SPORstories.eu
SPORTS NEWS LIVE BET GAMES SCORES stoixhma olimpiakos- pao nea panathinaikos ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΟΚ ΑΕΚ ΑΣΤΕΙΑ VIDEO LIVESCORES POKER KAZINO YGEIA ANEKDOTA LIVE STREAM TV
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου