Έτσι θα καταλάβετε ότι το κρασί είναι χαλασμένο

Απαραίτητο συνοδευτικό κάθε γεύματος, τα οφέλη του είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα... όταν καταναλώνεται με μέτρο και κατέχει εξέχουσα θέση σε πολλούς πολιτισμούς. Ο λόγος για το κρασί και για να απολαύσετε τη μυρωδιά και τη γεύση του, πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές, οι οποίες είναι: Διαύγεια Το κρασί πρέπει να είναι διαυγές και καθαρό. Αν είναι θαμπό, είναι πολύ πιθανό να οφείλεται σε βακτήρια. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να υπάρχει κατακάθι -το οποίο είναι φυσιολογικό- και δεν αποτελεί ένδειξη της ποιότητας του κρασιού. Καλό είναι όμως, αν το κρασί είναι θαμπό να το επιστρέφετε. Χρώμα Το χρώμα του κρασιού αντανακλά την περίοδο ωρίμανσής του. Το οξειδωμένο κρασί, δηλαδή αυτό που έχει εκτεθεί στον αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει καφέ-κόκκινες αποχρώσεις και καφέ-πορτοκαλί αν είναι λευκό, ενώ συνήθως είναι άγευστο. Φελλός Αν διαπιστώσετε ότι ο φελλός είναι ραγισμένος ή έχει περάσει απ' αυτόν κρασί, τότε το πιθανότερο είναι το περιεχόμενο να έχει χαλάσει.

Μερικές φορές μπορεί να παρατηρήσετε κάποιους καθαρούς κρυστάλλους που μοιάζουν με ζάχαρη στο μπουκάλι ή το ποτήρι που περιέχει κρασί. Πρόκειται για τρυγικά άλατα, τα οποία δημιουργούνται όταν το κρασί αποθηκευτεί σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Αυτά τα σωματίδια δεν είναι τίποτα το ανησυχητικό και μπορείτε να τα πιείτε άφοβα. Θεωρείται μάλιστα ότι όταν υπάρχουν, το μπουκάλι είναι καλής ποιότητας. Οσμή Εκτός της μυρωδιάς του μπουκαλιού και του φελλού, ελέγξτε άλλα 3 σημεία που μπορεί να υποδηλώνουν ξινισμένο κρασί.

Μυρωδιά μούχλας: Σε αυτή την περίπτωση μυρίζει σαν μπαγιάτικα μανιτάρια ή νωπό χώμα. Αυτή η μυρωδιά προκαλείται από την τριχλωροανισόλη (TCA) σε ένα ξινισμένο κρασί και μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερη μετά την επαφή του με τον αέρα.

Μυρωδιά ξιδιού ή σέρι: Αποτελεί ένδειξη υψηλού επιπέδου πτητικής οξύτητας και οξείδωσης.

Μυρωδιά χαλασμένου αβγού: Προκαλείται από υπερβολική ποσότητα σουλφιδίου υδρογόνου, που δημιουργείται κατά τη διαδικασία της ζύμωσης. Μπορεί η οσμή να είναι δυσάρεστη, αλλά το κρασί πίνεται.

Συμβουλή: Συχνά, το κρασί μυρίζει επίσης σαν καμένο σπίρτο, μόλις ανοιχτεί. Αυτή η μυρωδιά προέρχεται από το διοξείδιο του θείου, το οποίο προστίθεται στη διαδικασία εμφιάλωσης, προκειμένου να διατηρηθεί το κρασί φρέσκο. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχήσετε, ούτε να επιστρέψετε το κρασί, αφού η μυρωδιά θα φύγει μέσα σε λίγα λεπτά. Γεύση Το αλλοιωμένο κρασί έχει γεύση ξιδιού. Μια γουλιά θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αν το κρασί αυτό πρέπει να το... γυρίσετε πίσω.

Via

        www.SPORstories.eu




SPORTS NEWS LIVE BET GAMES SCORES stoixhma olimpiakos- pao nea panathinaikos ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΟΚ ΑΕΚ ΑΣΤΕΙΑ VIDEO LIVESCORES POKER KAZINO YGEIA ANEKDOTA LIVE STREAM TV

Share on Google Plus