Πώς να ξεφορτωθείτε το λόξιγκα

Από τα πιο ενοχλητικά φαινόμενα, που μπορεί να τύχει στον καθένα είναι ο λόξιγκας. Συνήθως κρατά μερικά λεπτά ή... μία έως 2 ώρες, ενώ είναι πολύ συχνό φαινόμενο σε παιδιά και βρέφη λίγων μηνών. Στα νεογνά μάλιστα είναι αρκετά φυσιολογικό, καθώς η συνεργασία μεταξύ στομάχου και εντέρου δεν είναι αρκετά «ώριμη». Μπορεί να προκύψει για πολλούς λόγους, που συνδέονται κυρίως με το
αναπνευστικό σύστημα. Συγκεκριμένα, δύο σημεία του σώματος μας ευθύνονται για τον λόξυγκα. Το διάφραγμα, δηλαδή ο κύριος αναπνευστικός μυς που βρίσκεται ανάμεσα στην κοιλιά και τον θώρακα και το φρενικό νεύρο, που ξεκινάει από τον εγκέφαλο και φτάνει στο διάφραγμα. Ένας ερεθισμός του διαφράγματος ή του φρενικού νεύρου σπρώχνει τον αέρα προς τα πάνω και προκαλεί τον γνωστό ενοχλητικό λόξυγκα. Υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι, εύκολες και μη, για να καταπολεμήσετε αυτό το ενοχλητικό φαινόμενο. Σας παρουσιάζουμε τις βασικότερες: Γεμίστε ένα ποτήρι με νερό και βάλτε ένα καλαμάκι. Κλείστε τα αυτιά σας και πιείτε μονομιάς το νερό χωρίς να σταματήσετε.

Χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι του γλυκού ή λίγο βαμβάκι, για να σηκώσετε την σταφυλή στο βάθος του σώματός σας. Δώστε μεγάλη προσοχή όμως, γιατί είναι επικίνδυνο.

Κλασσική μέθοδος είναι να κρατήσετε την αναπνοή σας για όσο μπορείτε. Στη συνέχεια καταπιείτε, εάν νιώσετε πως θα ξαναρχίσει ο λόξιγκας.

Τραβήξτε τη γλώσσα σας αρκετά δυνατά προς τα πίσω.

Αναπνεύστε με ένταση, όπως θα κάνατε όταν λαχανιάζετε.

Καταπιείτε κρατώντας κλειστή τη μύτη σας.

Καταπιείτε ένα κουταλάκι ζάχαρη χωρίς νερό.

Κάντε γαργάρες με ένα μείγμα νερού και ξυδιού ή με παγωμένο νερό.

Κάντε επίκυψη φέρνοντας το στήθος στο ύψος των γονάτων σας για να το πιέσετε όσο περισσότερο μπορείτε.

Πιέστε ελαφρά το διάφραγμα σας

Πιπιλήστε μια φέτα λεμόνι

flowmagazine.gr

Via

        www.SPORstories.eu




SPORTS NEWS LIVE BET GAMES SCORES stoixhma olimpiakos- pao nea panathinaikos ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΟΚ ΑΕΚ ΑΣΤΕΙΑ VIDEO LIVESCORES POKER KAZINO YGEIA ANEKDOTA LIVE STREAM TV

Share on Google Plus